2019. aasta juulist 2020. aasta märtsini olid maapoed ja -tanklad kogu Eestis hädas sarivarastega, kes murdsid öisel ajal sinna sisse ja võtsid ühes sadu pakke tubakatooteid. Kui esimene seltskond vargajõugust mõisteti süüdi juba jaanuaris, siis nüüd said karistuse ka ülejäänud vargustes osalenud mehed.

Tänavu jaanuaris mõisteti süüdi politseile varemgi tuttavad Gabriel Kuusemäe, Henri Loorits, Alfrede Valdre ja Marko Lepik, kellel kõigil oli varasemast hulk süüdimõistmisi ja vangistusi. Nüüd mõisteti süüdi ka samas pundis tegutsenud Martin Laaneväli, Aleksander Pantelejev ja Anti Glaser.

Jõuk alustas tegevust 2019. aasta suvel Järva-Jaanis ning käis ka Valgas, Jõgeval, Tartu-, Harju-, Viljandi- ja Pärnumaal. Sisse tungiti öösel ning eelistati väikeste paikade poode ja tanklaid, kõikjalt võeti kaasa sadu suitsupakke. Eriti aktiivsed olid vargad 2019. aasta detsembri lõpus ning 2020. aasta alguses. Mõnel ööl tungisid nad lausa mitmesse kohta ning peale sigarettide, raha ja alkoholi jäi neile näppu muudki.

Kommentaarid
Copy