FILMIARVUSTUS  ⟩ Lehkav keskaeg ja meeste au(tus)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kunagistest semudest on saanud vihavaenlased. Jean de Carrouges (Matt Damon, paremal) ja Jacques Le Gris (Adam Driver) ristavad piigid viimaseks duelliks.
Kunagistest semudest on saanud vihavaenlased. Jean de Carrouges (Matt Damon, paremal) ja Jacques Le Gris (Adam Driver) ristavad piigid viimaseks duelliks. Foto: Kaader filmist

Oi, mulle meeldib, kui ajalooline film oma ülesannet täidab ning vaatajale mitmedimensioonilise ajarännaku kingib! Ridley Scotti lavastatud ajalooline põnevik "Viimane duell" ("The Last Duel") pakub sellist meelelahutust nautivale kinosõbrale maitseka elamuse. See, et nii võtteplatsil kui stsenaariumi kirjutades on kokku saanud vanad kamraadid Ben Affleck ja Matt Damon, on ainult boonus.

Iseenesest pole võte, kus üks ja sama lugu eri osaliste pilgu läbi mitu korda läbi mängitakse, just uus, aga "Viimase duelli" puhul on see suisa võtmetähtsusega. Kui nüüd põhiliin mõne lausega kokku võtta, siis peategelased on sõdalasest sõbrad Jean de Carrouges (Matt Damon) ja Jacques Le Gris (Adam Driver), kelle vahel asjad aina rohkem ussitama lähevad. Kui mängu tuleb kaunis naine Marguerite (Jodie Comer), läheb asi päris hulluks ja kogu draama lõpeb elu ja surma peale duelli pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles