Ajaloolane David Vseviov meelitas Viljandi muuseumi ajaloohuvilisi täis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Näituse ""Vana hea" tsaariaeg Viljandis" loengusarjas esines neljapäeval, 21. oktoobril nimekas ajaloolane David Vseviov.
Näituse ""Vana hea" tsaariaeg Viljandis" loengusarjas esines neljapäeval, 21. oktoobril nimekas ajaloolane David Vseviov. Foto: Marko Saarm

Näituse ""Vana hea" tsaariaeg Viljandis" loengusarjas esines neljapäeval, 21. oktoobril Viljandi muuseumis nimekas ajaloolane David Vseviov.

Juttu tuli Venemaa viimase tsaari Nikolai II aegse impeeriumi hiilgusest ja viletsusest ning põhjustest, mis viisid Vene impeeriumi hukuni. 

"Loengutesari kuulub näituse juurde ning Vseviovi loeng on selles sarjas esimene," rääkis muuseumi direktor Jaak Pihlak. "Eestis on Vseviov selles valdkonnas kõige tunnustatum ekspert. Et selline korüfee siia kanti satub, on tõeline haruldus."

Sarja alustuseks peetud loeng keskendus XIX sajandi viimasele veerandile ja XX sajandi algusele.

Kõik kuulajad istuma ei mahtunudki, nii et mõni kuulas loengu ära püstijalu.
Kõik kuulajad istuma ei mahtunudki, nii et mõni kuulas loengu ära püstijalu. Foto: Marko Saarm

David Vseviov on Eesti kunstiakadeemia kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudi professor. Ta on mitme raamatu, teadus- ja esseistlike artiklite ning raadiosaatesarja "Müstiline Venemaa" autor. Teda on tunnustatud Aadu Luukase missioonipreemiaga ning ta on pälvinud riigi kultuuripreemia ja Valgetähe teenetemärgi.

Järgmine sama sarja loeng tuleb 10. novembril. Siis tutvustab etnoloog Anu Kannike eesti toidukultuuri arengut ja muutusi XIX sajandi viimasest veerandist kuni iseseisvusaja alguseni.

Näitust ""Vana hea" tsaariaeg Viljandis" saab vaadata järgmise aasta 2. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles