Viljandi koalitsioonikõnelused algasid esinumbrite kinnitusel edukalt

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Valimisliit Südamega Viljandis, Reformierakond ja Keskerakond kogunesid eile kell 18 raekotta esimest korda ametlikke koalitsiooniläbirääkimisi pidama. Esinumbrite sõnutsi oli kohtumine üksmeelne ja viljakas, linnapeade ja abilinnade kohtade jaotus pole veel aga kindlaks määratud.

Reformierakonna esinumber, linnapea Madis Timpson sõnas, et esimene koosistumine kestis umbes kaks ja pool tundi ning möödus üsna üksmeelselt. Kuidas võiks jaguneda linnapea ja abilinnapeade ametikohad, seda ei soostunud ta kommenteerima.

Esimesel kohtumisel võeti aga läbi kaks olulist teemat, nimelt haridus, sealhulgas alusharidus, ning arutati võimalusi, kuidas võimalik tulevane koalitsioon näeb linnaelanike kaasamist.

"Kaardistasime ühised seisukohad ära ja saime minu arvates täitsa hästi need peatükid läbi arutatud," lausus Timpson. "Muidugi, kui Reformierakonna, valimisliidu ja Keskerakonna programmi lugeda, siis meil ju ongi eesmärkides väga palju ühist."

Ühtegi sellist küsimust, mis võiks plaanitava koalitsiooni loomist takistada, esimesel kohtumisel Timpsoni arvates üles ei kerkinud ning muu hulgas sai kirja ka ühine seisukoht, et lasteaedade kohatasu vähendatakse.

Valimisliit, Reformierakond ja Keskerakond kogunevad järgmisele kohtumisele neljapäeval samuti kell kuus õhtul ning arvatavasti jätkuvad läbirääkimised veel ka järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles