Politsei Mustlas hääleostmist ei tuvastanud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Turvavideost võetud hetk pärast seda kui majaomanik on hääletusjaoskonnast tagasi toodud. Jaoskonnast naasmise järel saab majaomanik poliitikult pudeli viina, mis oli poliitiku ja valija kinnitusel ostetud valija raha eest.
Turvavideost võetud hetk pärast seda kui majaomanik on hääletusjaoskonnast tagasi toodud. Jaoskonnast naasmise järel saab majaomanik poliitikult pudeli viina, mis oli poliitiku ja valija kinnitusel ostetud valija raha eest. Foto: Kuvatõmmis

Politsei uuris valimispäeval Mustlas asetleidnud juhtumit, millesse olid segatud kohalik mees Endel Pastarus, Reformierakonna kandidaat, vastne Viljandi vallavolikogu liige Kairi Kärner ja pudel Lauaviina, ning leidis, et hääleostmist pole olnud.

Päev pärast valimisi pöördus vallavalitsuse poole Endel Pastaruse poeg, kes kahtlustas, et tema alkoholiprobleemide kätte sattunud isalt osteti hääl pudeli viina eest. Pastaruse kodumaja küljes oleva turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas pühapäeva õhtul tuli tema hoovi Reformierakonna kandidaat Kairi Kärner koos mitme inimesega ning ta istus autosse ja sõitis koos nendega ära. Poole tunni pärast tuli auto tagasi, Pastarus väljus ja talle anti pudel viina. Pojal tekkis kahtlus, et tema isa viidi valima ning tänutäheks anti alkoholi.

Kairi Kärner ja Endel Pastarus rääkisid Sakalale, et viinaraha andis poliitikule valija ise ja palus käia Tiigi poes viina järel. Nii et Kärner osutas transporditeenust ja käis poes. Politsei selles ebaseaduslikku tegevust ei tuvastanud.

"Politsei kontrollis ajalehes Sakala ilmunud infot ja võimaliku hääleostu asjaolusid. Osapooltega suheldes hääle ostmine siiski kinnitust ei leidnud," lausus Viljandi piirkonnavanem Meelis Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles