Kadri Kallast: nähtamatud rohelised majad

, linnaruumi uurija (Eesti 200)
Copy
Kadri Kallast tõdeb, et just arhitektuuripärand ja ajalooline linnaruum on need, mis sellele linnale nii võluva ilme ja mõnusa miljöö loovad.
Kadri Kallast tõdeb, et just arhitektuuripärand ja ajalooline linnaruum on need, mis sellele linnale nii võluva ilme ja mõnusa miljöö loovad. Foto: Elmo Riig

KAS KEEGI teist on käinud kunagi linnas, kus ei ole maju? Kohalike omavalitsuste valimiste eelsetest aruteludest jääb mulje, justkui koosneks Viljandi linnaruum vaid üleskaevatud tänavatest, projekteeritavatest rattateedest, värsketest kändudest ja ühest koledast kastist. Ometi annab igale linnale näo sellele iseloomulik hoonestus. Kaunis Viljandi on oma ajalooliste linnaosade nägu, nende linnaosade säilimisega linnavalitsuse tasandil paraku tõsiselt ei tegelda.

11. oktoobril korraldas Sakala ajaleht pärimusmuusika aidas Viljandi linnapea kandidaatide valimisdebati, kus küsis linnapeaks pürgijatelt muu hulgas, milliseid samme tuleks siin astuda rohepöörde suunas. Hooneid silmas pidades mainiti uute avalike hoonete energiatõhusust ja suurte kortermajade küttesüsteemide uuendamist. Ei sõnagi meie ajaloolise hoonestuse rollist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles