Põhja-Sakala vallas alustas koalitsioonikõnelusi viis nimekirja

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Priit Toobali sõnul on Keskerakonna kõige olulisem nõudmine koalitsioonilaua taga Suure-Jaani kooli renoveerimine.
Priit Toobali sõnul on Keskerakonna kõige olulisem nõudmine koalitsioonilaua taga Suure-Jaani kooli renoveerimine. Foto: Postimees

Põhja-Sakala vallas alustati esmaspäeva õhtul koalitsiooni moodustamise koosolekuid ning plaanid soovitakse selgeks rääkida nädala jooksul. Teisipäevast liitub kõnelustega ka Isamaa. See tähendab, et koalitsioonikõneluste õnnestumise korral on valimised võitnud valimisliit Kogukonna Hääl üksi opositsioonis.

Kui veel ööl vastu esmaspäeva avaldas võitja esinumber Aino Viinapuu Sakalale lootust, et koalitsiooni hakkavad moodustama Kogukonna Hääl, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Isamaa, siis hommikuks oli moodustunud neljast erakonnast koosnev ühisrinne, mille plaan on Kogukonna Hääl opositsiooni tõugata. Nimelt kirjutasid Ühine Tee, Keskerakond, EKRE ja Eesti 200 kell neli öösel alla hea tahte leppele, mis viis neid esmaspäeva õhtul koalitsioonikõnelustele.

Keskerakonna esinumber Priit Toobal ütles teisipäeval, et esmaspäevasel koosolekul lepiti kokku, kuidas edasi liigutakse, ning jagati eri teemade arutelud päevade peale ära. "Leppisime kokku ka selle, et ei avalda avalikkusele ja meediale lepingu sisupunkte enne, kui on kõik kokku lepitud. Nagu öeldakse: kui ei ole kõik kokku lepitud, siis pole midagi kokku lepitud," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles