Maakonda lisandus 50 koroonapositiivset

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Kui pühapäeval lisandus Viljandimaale 27 koroonapositiivset, siis esmaspäeval läks kirja 50.
Kui pühapäeval lisandus Viljandimaale 27 koroonapositiivset, siis esmaspäeval läks kirja 50. Foto: Elmo Riig

Möödunud ööpäeval andis Viljandimaal positiivse koroonaproovi 50 inimest. Viljandimaa on viimase 14 päeva nakatumiste poolest 100 000 elaniku kohta riigis neljandal kohal ning siin on nakatumisnäitaja 1278.

Kogu Eestis andis möödunud ööpäeval positiivse koroonaproovi 1102 inimest. Neist oli 686 vaktsineerimata ja 416 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 7577 koroonaproovi.

Viljandimaal on mitu kollet. Terviseameti meediasuhete spetsialisti Kirsi Pruudeli sõnul nakatutakse enamasti perekonnas ning päris mitu juhtumit on ka õppeasutuses. "Lisaks on üks tervishoiuasutuse kolle Viljandi haigla õendusabis," märkis ta.

Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar ütles, et seal enam kollet pole ning terviseametil läheb andmete värskendamisega aega.

Viljandi haigla infektsioonikontrolli arst Kadri Kõivumägi selgitas, et õendusabisse sattus haigus sisse vaktsineerimata patsiendiga. "Õnneks oli enamik kliente vaktsineeritud ja need kümme, kes positiivse proovi andsid, põdesid seda kergel kujul," ütles Kõivumägi. "Ainult üks inimene vajas aktiivravi ning tema oli vaktsineerimata."

Töötajad olid arsti kinnituse järgi vaktsineeritud ning positiivse proovi andnud töötajatel, keda oli kaheksa, esinesid peamiselt kerged sümptomid, mis koduse raviga taandusid. "See kogemus kinnitab vaktsineerimise olulisust," nentis Kõivumägi. "Vaktsineerimine hoiab ära raske haiglaravi vajava haiguse hoolimata sellest, et viirus on väga nakkusohtlik. Soovitame kindlasti kõigil, kes vajavad õendusabi või muud pikaraviteenust, ennast varem vaktsineerida."

19. oktoobri hommikul oli haiglas 412 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 304 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest 211 ehk 69,4 protsenti on vaktsineerimata ja 93 ehk 30,6 protsenti on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 63 COVID-19 juhtu. Suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest: 67-aastane naine, 70-aastane mees, 71-aastane mees, 77-aastane naine, 92-aastane naine ja 94-aastane naine. Viis neist olid vaktsineerimata.

Ööpäeva jooksul manustati 1824 vaktsiinidoosi, kokku on manustatud 1 402 828 doosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 68,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles