Noorte pärimusbändide konkursil astub võistlusse kaheksa ansamblit

Sakala
Copy
Mullu võitis noorte pärimusbändide võistluse noorema vanuserühma Kirekind.
Mullu võitis noorte pärimusbändide võistluse noorema vanuserühma Kirekind. Foto: Annika Vihmann

22. oktoobril asuvad Viljandis pärimusmuusika aidas lavale ja ühtlasi ka üksteiselt mõõtu võtma kaheksa noort pärimusbändi kahes võistlusklassis.

Tänavu võtavad nooremas vanuserühmas ehk kuni 16-aastaste bändiliikmetega konkursist osa Zene, Remmeli, Tradimus ja Haru ning vanemas 16–26-aastaste bändiliikmetega arvestuses Tammele, Duo Tuus, Duo Trahh ja Tulused. Bändide liikmete hulgast leiab pärimusmuusika huvilisi üle Eesti, teiste hulgas nooremas vanuseklassis kaks pärimusbändi, kes kokku saanud ja tegutsevad siinsamas Viljandi muusikakooli juures Kelly Veinbergi käe all.

Parima noore pärimusbändi valib välja asjatundlik žürii, võitjad selguvad samal õhtul, tund aega pärast bändide esinemise lõppu. Välja valitakse ka publiku lemmik.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul on kõik noortega seotud tegevused keskusele äärmiselt olulised. "Need noored on tuleviku pärimusmuusikud ja pärimusmuusika õpetajad ehk pärimuse edasikandjad. Pärimusbändide konkursiga soovime neile anda kogemuse ja tunnetuse, kuidas pärimusmuusikuna esinemiseks valmistuda, kava kokku panna, teistega kokku kõlada ja päriselt laval olla ning publiku melu nautida. Loodame, et see innustab noori veelgi enam harjutama ja pärimusmuusikaga tegelema," rääkis Noormaa.

Noorte pärimusbändide konkursi lõpetab inspiratsioonikontsert "Balti Etno ringreis", millel kuus noort rahvamuusikut, kes kõik esindavad erinevaid riike, kohtuvad ning reisivad üheskoos läbi mitme maa kontserte andes. Ringreis viib kuulajad muusikaliselt Soome, Eestisse, Rootsi, Taani, Belgiasse, Iraaki ja Indiasse. "Balti Etno ringreisi" esimene kontsert ongi Eestis Viljandis, siit reisitakse Soome, sealt Rootsi ja tuur lõpeb Taanis.

Eesti pärimusmuusika keskus korraldab noorte pärimusbändide konkurssi viiendat korda ning ettevõtmise eesmärk on anda alustavale ansamblile võimalus kogeda esinemist suurel laval väga heal tasemel heli- ja valgustehnikaga, kontserdiks valmistumise ning võistlustunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles