Peep Tobreluts: toome pimedal ajal Viljandisse valguse

, tehnoloogiaõpetaja
Copy
Viljandis on tegelikult juba palju häid näiteid, kuidas kaamose ajal aknaid kujundada ja linna valgust tuua.
Viljandis on tegelikult juba palju häid näiteid, kuidas kaamose ajal aknaid kujundada ja linna valgust tuua. Foto: Marko Saarm

PEAGI ON käes hingedeaeg. Joostakse santi ja pannakse aknalauale küünlaid. Või kõrvitsaid. Kes kuidas. Seejärel tuleb talvine pööripäev ja taas on inimestel valgusesoov. Välja otsitakse laternad, küünlad ja valgusketid. Kaupluste vaateakendele ja koduakendelegi seatakse ohtralt valguskaunistusi. Pimedust on ju tarvis kuidagi peletada.

Viljandis on tegelikult juba palju häid näiteid, kuidas kaamose ajal aknaid kujundada ja linna valgust tuua. Väga pikaajalise traditsiooniga on kaubamaja vaateakende dekoreerimine igal aastal uues stiilis. Aasta lõpul on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia silma paistnud sellega, et peamaja akendel on kujutatud mitmesuguseid tegevusi projektorivalgusega. Igal aastal on oma akendega silmailu pakkunud raamatukogu, kohvikud ja muidugi ka koduaiad. Üldiselt pole see pilt aastast aastasse sugugi laita. Mõnus väike linn oma talviste tuledega!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles