Valimisliit ja Reformierakond peavad plaani, võtmeküsimus on linnapea ametikoht

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Reformierakond ja valimisliit kaaluvad praegu mõlemad oma võimalusi. Pildil Madis Timpson ja Helmen Kütt 11. oktoobri linnapeakandidaatide debatil.
Reformierakond ja valimisliit kaaluvad praegu mõlemad oma võimalusi. Pildil Madis Timpson ja Helmen Kütt 11. oktoobri linnapeakandidaatide debatil. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnas võitis valimised valimisliit Südamega Viljandis, kes sai volikogus kaheksa kohta. Ta peab läbirääkimisi nii seitse kohta saanud Reformierakonna kui ka teiste erakondadega.

Võtmeküsimuseks koalitsiooni loomisel kahe enim hääli saanud nimekirja vahel saab nähtavasti Viljandi linnapea koht. Helmen Kütt on öelnud, et tal on kindel soov saada linnapeaks, ning sama on öelnud ka Reformierakonna linnapeakandidaat Madis Timpson. Kui emb-kumb oma soovist loobuks, oleks valimisliidu sünd Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri hinnangul ilmselt juba ainult vormistamise küsimus.

Kütt: kindel eesmärk moodustada koalitsioon

Valimisliidu Südamega Viljandis esinumber ja linnapeakandidaat Helmen Kütt sõnas esmaspäeva lõuna ajal, et läbirääkimised käivad.

"Reformierakonnaga oleme juba kohtunud. Peamiselt kuulasime üksteise seisukohti ja kaardistasime olukorda," rääkis Kütt. "Kohtume oli väga meeldiv. Oleme kohtunud ka Keskerakonnaga ning varsti kohtume nii Isamaa kui ka EKRE-ga. Kohtumised on plaanitud kõigi erakondadega ning selles ei erine me teistest. Praegu kohtuvad kõik kõigiga."

Helmen Kütt lisas, et praegu on oluline seista hea selle eest, et ei juhtuks nagu eelmistel valimistel, mil sotsiaaldemokraadid küll võitsid valimised ning Kütt tegi Viljandis rekordilise isikliku tulemuse, ent siis mängisid teised erakonnad sotsid nurka ning nad jäid opositsiooni. "Valimisliidu kindel eesmärk on moodustada koalitsioon," kinnitas Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles