Valimised viisid Viljandi linnavolikogust mitu veteranpoliitikut

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Isamaa veteranid Jaak Pihlak (lehvitab) ja Heiki Raudla (istub laua taga) kogusid võrdselt hääli ning jäid mõlemad napilt volikogu koosseisust välja. Koos nendega on fotol Janne Seeder.
Isamaa veteranid Jaak Pihlak (lehvitab) ja Heiki Raudla (istub laua taga) kogusid võrdselt hääli ning jäid mõlemad napilt volikogu koosseisust välja. Koos nendega on fotol Janne Seeder. Foto: Elmo Riig

Lõppenud valimistel hääletati Viljandi linnapoliitikast välja mitu inimest, kes on linnavolikogu või -valitsuse töös kaasa löönud 1990. aastate algusest ehk esimestest omavalitsuste valimistest saadik.

1993. aastast Viljandi volikokku kuulunud ja enne seda linnapeana töötanud Heiki Raudla kogus 47 häält ning jäi Isamaa erakonnas jagama kuuendat ja seitsmendat kohta, nii et volikogu uks jäi tema ees napilt suletuks. Täpselt sama palju hääli sai samas nimekirjas Jaak Pihlak, kes on Viljandi volikogu liige olnud samuti 1993. aastast.

1996. aastal kandideeris esimest korda Viljandi volikokku Tõnu Juul, kes nüüd kogus Reformierakonnale 55 häält ja sai nimekirjas kümnenda koha. Täpselt tema ees sai 59 häält Tiit Jürmann, kes on olnud aastaid Viljandi volikogu Reformierakonna saadikurühma juht.

Valimisliidus Südamega Viljandi kandideerinud endine linnapea ja senine volikogu liige Malle Vahtra kogus seekord 17 häält ning jäi nimekirja teise poolde.

Isamaa erakonnast jäid volikogust kõrvale ka Jaak Joala kuju püstitamisega laiema tuntuse pälvinud Harri Juhani Aaltonen ja Gert Elmaste. Aaltonen oli seni volikogus Isamaa saadikurühma juht ja Elmaste kuulus linnavalitsuse koosseisu.

Elmaste kogus 41 häält ja oli nimekirjas Pihlaku järel kaheksas, Aaltonen oli 35 häälega üheksas. Kümnendale positsioonile jäi 29 häält kogunud Gunnar Veermäe, kes on kuulunud linnavalitsusse lausa kuue linnapea ajal.

Mitu esimese hooga volikogust välja jäänud poliitikut võivad järgmise paari nädala jooksul sinna ikkagi pääseda, kui võtavad koha sisse linnavalitsusse suundunud või oma kohast loobujate asendusliikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles