Isamaal tuli Viljandi linnas leppida kahe tooli kaotamisega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Helir-Valdor Seedri juhitaval Isamaa nimekirjal Viljandi linnas valimised kõige paremini ei õnnestunud. Leppida tuli kohtade kaotusega.
Helir-Valdor Seedri juhitaval Isamaa nimekirjal Viljandi linnas valimised kõige paremini ei õnnestunud. Leppida tuli kohtade kaotusega. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogus kaks kohta kaotanud Isamaa esinumber Helir-Valdor Seeder nentis, et linnas ei olnud tulemus positiivne, aga Viljandimaal tervikuna võitis Seedri kinnitusel ikkagi Isamaa.

Kui Südamega Viljandis, kelle liikmed olid seni volikogus sotsiaaldemokraatide nime all, kaotasid nagu Reformierakondki eelmise korraga võrreldes ühe koha, siis suurim kaotaja oli Isamaa, kes jäi ilma kahest kohast ja peab volikogus leppima nelja häälega.

Seda, kas nelja kohaga on võimalik võimuliitu pääseda, ei osanud Seeder öelda. Ta kinnitas, et ööl vastu esmaspäeva kellegagi kõnelusi pidama ei hataka. "Ainult helistatakse ja soovitakse õnne," lisas ta.

Küsimusele, kas on võimalik, et kaks võitjat Reformierakond ning Südamega Viljandis moodustavad peatselt võimuliidu, vastas Seeder, et see on võimalik, sest 15 kohta 27-kohalises volikogus on päris tugev enamus. "Mida vähemate osalistega koalitsiooni moodustada, seda lihtsam," lisas ta.

Viljandi maakonnas tervikuna peab Isamaa end valimiste võitjaks, sest sai ligi 23 protsenti häältest. Viljandi vallas tuli võit ning oma esinduse sai Isamaa kõikidesse maakonna volikogudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles