Kaubamaja hoovis sai seista vaktsiinibussi järjekorras ja valmistuda kriisiks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Naiskodukaitsjate kriisitelgis on põhirõhk toidul ja tuleohutusel, aga jagatakse ka muid nippe. Näiteks peaks inimesel alati veidi sularaha varuks olema.
Naiskodukaitsjate kriisitelgis on põhirõhk toidul ja tuleohutusel, aga jagatakse ka muid nippe. Näiteks peaks inimesel alati veidi sularaha varuks olema. Foto: Triin Loide

Pühapäeval kella 9 ja 15 vahel võis lasta end Viljandi kaubamaja hoovis vaktsineerida ning tutvuda Naiskodukaitse "Ole valmis!" kriisikampaania väljapanekuga.

Kuigi naiskodukaitsjaid pakkusid küpsiseid ja häid nõuandeid, siis märksa suurem tunglemine käis vaktsineerimisbussi juures. "Aga pärast süstimist astutakse meie juurest ka läbi ning räägitakse sõna juttu," ütles naiskodukaitse Sakala ringkonna liige Daniela Erit. "Pärast süstimist peab ju veerand tundi ootama, nii et siit saab sellal küpsist ja häid nõuandeid."

Pühapäevane kriisivarude ja tuleohutuse tutvustamine kaubamaja hoovis oli naiskodukaitsjatel juba üheksas kord kampaaniaga väljas käia ning huvi on püsinud üsna stabiilne. Koroonaaeg pole nende hinnangul inimestes eriti suuremat huvi ellujäämisoskuste vastu tekitanud, aga eriti nooremad inimesed, kellel pole rasket minevikku, peaksid oma teadmisi naiskodukaitsjate hinnangul siiski täiendama.

"Väga paljud inimesed ütlevad, et neil on varud keldris juba olemas, ning tõepoolest, vanemad inimesed, eriti need, kes on sõja üle elanud, korjavad varusid," rääkis naiskodukaitsja Kai Kannistu. "Kuigi saame ka sellist tagasisidet, et mida selle riisiga teha, kui elad kortermajas ning pole võimalust seda keeta. Aga see ongi mõttekoht, mis vajab lahendamist. Mida ma teen, kui paar päeva elektrit pole? Mida ma söön?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles