PÕHJA-SAKALA Pühapäevase valla valimisbussiga sõitis vaid üks inimene – ajakirjanik

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Valimisbuss oli Põhja-Sakala vallas käigus kahel päeval, kuid sõidutada sai vaid kuut inimest pluss üht ajakirjanikku.
Valimisbuss oli Põhja-Sakala vallas käigus kahel päeval, kuid sõidutada sai vaid kuut inimest pluss üht ajakirjanikku. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala valla valimisbussiga, millega oli ühe kandidaadi reklaami pärast nädala alguses segadus tekkinud, sõitis pühapäeval täpselt üks inimene – Sakala ajakirjanik. Eelmisel päeval oli sellega valimas käinud siiski kuus inimest.

Buss pidi pühapäeval kell 9.39 oma teekonda alustama Aimlast. Olime fotograafiga kohal kümmekond minutit varem, lootes, et ju keegi ikka sõitma tuleb. Kui kell oli jõudnud sinnamaani, ei olnud ühestki hingelisest kippu ega kõppu. Isegi bussi ei olnud. Helistasin osaühingu Heiki Bussid juhatajale Heiki Hiiemäele, kes ise bussirooli keeras. "Ahhaa, olete seal juba? Jah, ma juba tulen!" kostis vastuseks. Selge, ootame.

Pisikese hilinemisega, kuid siiski üsna pea hakkaski silmapiirilt paistma tume Mercedez-Benzi väikebuss, mille vallavalitsus oli tellinud valijaid jaoskonda sõidutama. Astusin sisse ja tervitasin roolis olevat Heiki Hiiemäed, kes oli bussis üksi. Fotograaf muuseas sõitis meil autoga järel, sest vallavanema kohusetäitja Erki Heinaste oli mind paar päeva tagasi sõbralikult manitsenud, et kui soovime kaasa sõita, peame kindlustama, et keegi meie pärast bussikohast ilma ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles