MOTOKROSS Eesti paremikku kuuluv ja suurde mängu sekkuv Romeo Pikand: Talenti peab olema, aga kui trenni ei tee, ei jõua kaugele

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi motospordiklubi kasvandik, Tanel Leoki käe all treeniv Romeo Pikand vahetab uuest hooajast oma 85 cc tsikli suurema vastu: uuel hooajal võistleb ta klassis 125 cc.
Viljandi motospordiklubi kasvandik, Tanel Leoki käe all treeniv Romeo Pikand vahetab uuest hooajast oma 85 cc tsikli suurema vastu: uuel hooajal võistleb ta klassis 125 cc. Foto: Marko Saarm

Numbriga #655 tähistatud tsikkel ei vaja Eesti krossiringkonnas tutvustamist: sellel kihutab omavanuste seas kindlalt Eesti paremikku kuuluv 15-aastane Romeo Pikand, kellele jagab krossitarkust ei keegi muu kui Tanel Leok. Uuel hooajal teda oma 85-kuupmeetriste klassi oranži motosukusu sadulas stardirivist ei leia – selle vahetab ta võimsama, 125-kuupsentimeetrise tsikli vastu. Motoringkonnas võib seda nimetada hüppelauaks suurde mängu.

"Täitsa mõnus ja lahe on sõita. See tsikkel ikka juhatab sind, mitte vastupidi," tõdes Viljandi motospordiklubi kasvandik Romeo Pikand, vinnates ratta pärast treeningringi Holstre-Nõmme krossirajal isa Ergo Pikandi abiga puki otsa puhkama.

Kui Romeo Pikandiga vastakuti seista, on pilt selge, miks ta klassi vahetab. "Ta on siin pikkust visanud jah," nendib isa muheldes minu tõdemuse peale, et viimati, kui poissi krossirajal nägin, oli too vähemalt poole lühem. Eks ka vanus ole sealmaal, et lahjem tsikkel tuleb võimsama vastu vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles