Jalmar Vabarna esitles Viljandi kitarrifestivalil sooloalbumit

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
"ID" sünniloost kõneldes märkis Jalmar Vabarna, et sooloalbumini jõudmine oli pikk protsess ning üksi teha ja mängida oli väga raske, sest loota sai ainult iseendale.
"ID" sünniloost kõneldes märkis Jalmar Vabarna, et sooloalbumini jõudmine oli pikk protsess ning üksi teha ja mängida oli väga raske, sest loota sai ainult iseendale. Foto: Rene Jakobson

Viljandi kitarrifestivali teine päev möödus kodumaiste kitarrivirtuoosidega. Nende seas rõõmustas kuulajaid Jalmar Vabarna, kes esitles kontserdil oma teist sooloalbumit "ID".

Album koosneb autori omaloomingust, muu hulgas leiab sealt ka koos džässlauljanna Marianne Leiburiga salvestatud singli "Õhtu ilu" ning arranžeeringu eesti kitarriklassikast – Singer Vingeri "Ära jahtu".

"Teise sooloalbumini jõudmine oli pikk protsess ja ausalt öeldes üksi teha ja mängida on väga raske, sest loota saad ainult iseendale," kirjeldas Vabarna. "Aga ega ilma suure töö ja stressita suurt kunsti sünnigi," lisas ta. 

Festivali teise päeva teise kontserdi andis duo Paul Daniel & Ott Indermitte. Duo esitas soololaule baritonile ja kitarrile. Repertuaaris olid vaimulikud laulud Mart Saarelt, Cyrillus Kreegilt, Hugo Lepnurmelt ja teistelt eesti heliloojatelt. 

Tänane kontserdikava algab kell 19, kui püünele astub Jostein Gulbrandsen Trio Norrast, kontserdil kõlab muusika, mis lähtub nii Skandinaavia pärandist kui ka Ameerika džässi mõjust. Kell 21 vallutab lava brasiilia kitarrimängija Pedro Martins. Esitamisele tulevad palad tema albumilt "VOX", mis koosneb roki ja popi sugemetega jazz fusion'ist läbi imbunud Brasiilia rütmielementidega lugudest.

Kell 23 algab traditsiooniline öökontsert, millel saab nautida Helin Halliku suurepärast kitarrimängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles