Psühhiaater: laste ja noorte vaimse tervise loob kättesaadav huviharidus

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Lastepsühhiaater Madis Parksepp ütles, et Eestis on viimasel kümnendil paranenud probleemide märkamine, ent sealt edasi tekib lünk ja abivajajad suunatakse psühhiaatri juurde. Ka need, keda saaks aidata näiteks perearst.
Lastepsühhiaater Madis Parksepp ütles, et Eestis on viimasel kümnendil paranenud probleemide märkamine, ent sealt edasi tekib lünk ja abivajajad suunatakse psühhiaatri juurde. Ka need, keda saaks aidata näiteks perearst. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval, 10. oktoobril tähistati ülemaailmset vaimse tervise päeva. Sakala vestles sel puhul Viljandi haigla psühhiaatria­kliiniku juhataja ja Eesti psühhi­aatrite liidu aseesimehe ­Madis Parksepaga, kes rõhutas, et vaimne tervis pole üksnes psühhiaatrite, vaid ka inimeste endi, perearstide ja omavalitsusjuhtide kätes.

Omavalitsused peaksid Parksepa arvates tagama, et perenõustamis-, logopeedi- ja muud niisugused teenused oleksid kõigile kättesaadavad. Laste vaimse tervise edendamise võtmeks pidas ta laste huvihariduse toetamist ja kõigile võrdsete võimaluste loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles