Järveotsa elamurajooni võib lisanduda üle 60 krundi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui detailplaneering kinnitatakse, siis lisandub Järveotsa elamurajooni 56 elamukrunti ja 6 ärihoone või korterelamu ehitamiseks mõeldud krunti.
Kui detailplaneering kinnitatakse, siis lisandub Järveotsa elamurajooni 56 elamukrunti ja 6 ärihoone või korterelamu ehitamiseks mõeldud krunti. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus andis teada, et esmaspäevasel istungil kiideti heaks Järveotsa elamurajooni teise etapi krundijaotus.

Kui algatatud detailplaneering kinnitatakse, siis loodakse teises etapis Järveotsale 56 elamukrunti ning Riia maantee äärde kuus äri- või korterelamukrunti.

"Järveotsa arendamise esimene etapp on olnud edukas ning näha on, et inimeste huvi sinna elamuid ehitada pole kadunud," lausus abilinnapea Kalvi Märtin. "Tegime nüüd algust teise etapiga ja jagasime maa-ala kruntideks, mille saame võtta aluseks teede projekteerimise korraldamisel."

Teises etapis rajatavad tänavad on Tuule tänav, Järveotsa puiestee pikendus ning Tuule ja Loojangu põik. Järveotsa puiestee ühendus Riia maanteega on liiklusohutuse seisukohti arvestades kavandatud Reinu tee ja Riia maantee ristmikule.

Järgmisena asub linnavalitsus korraldama teede projekteerimise riigihanget. Järveotsa puiestee pikendus on puiesteena kavandatud välja ehitada järveäärse terviserajani.

Plaanis on ka kolmas etapp, millega lisandub veel umbes 40 eramukrunti. Kolmandas etapis rajatavad Päikese ning Loojangu tänav tulevad kaarjad, et elamuarenduse tänavate muster saaks lõpetuse ja haakuks ümbritseva keskkonnaga. Päikese tänava vahetusse lähedusse, järveäärse terviseraja kõrvale puude vahele mõeldakse rajada mänguväljakute ja välijõusaalide ala.

Iga Järveotsa rajooni krundi ostja saab linnaga sõlmida hoonestusõiguse lepingu, mille järel on tal kolm aastat aega, et võtta linnalt ehitusluba, ning seejärel veel kaks aastat, et maja valmis ehitada.

Viljandi linnal kulus Järveotsa elamukvartali esimese etapi ehitamiseks ligi 1,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles