Linn hakkab kergliiklust analüüsima

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Elektritõukeratas Viljandi tänaval.
Elektritõukeratas Viljandi tänaval. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsus kinnitas tänasel istungil Viljandi kergliikluse uuringu ja analüüsi ning kergliiklusteede arendamise strateegia koostamise väikehanke otsused. Kergliiklust asub uurima osaühing Stratum.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on uuringute tegemine ja strateegia koostamine olulised tulevaste tegevuste planeerimiseks. "Kindlasti on juba praegu kergliiklejaid meie linnas palju, aga ma usun, et see on kasvav trend ja tulevikus on kergliiklusteede järele kindlasti veelgi suurem nõudlus," lausus Timpson. "Selleks on aga vaja jalgsi ja rattaga liiklemise võimalusi linnas parandada. Strateegia aitab paika panna praegused ohu- ja kitsaskohad ning tulevikuks arengud ja muutused."

Kergliikluse uuring ja analüüs ning valdkonna arendamise strateegia koostamine lähevad maksma 32 040 eurot koos käibemaksuga. Töö käigus visualiseeritakse Viljandi kergliikluse valdkonda iseloomustav teave ning arendamist vajav kergliiklusteede võrgustik ja taristu linna kaardile. Samuti valmib Viljandi kergliikluse valdkonna arengueesmärkide ja arendamise strateegia 2030. aastaks ja hilisemaks ning Viljandi linna kergliikluse arendamise strateegia tegevuskava aastateks 2022–2027.

Uuring, analüüs ja valdkonna arendamise strateegia valmivad 12 kuu jooksul pärast lepingu sõlmimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles