Linn proovib maa alt leida mõisnike hauatähised

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Monika Vestman sõnas, et kalmistul kui pühitsetud paigas ei sobi tähiste otsimiseks kohe labidat mulda lüüa.
Monika Vestman sõnas, et kalmistul kui pühitsetud paigas ei sobi tähiste otsimiseks kohe labidat mulda lüüa. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus plaanib tuvastada mõisnike haudade asukohad lauluväljaku taga kalmistul. Labidat aga maasse lööma ei pea, vaid töö saab ära teha seadeldisega, mis oskab maa alla vaadata.

Viljandi linnavalitsus küsis töö hinda osaühingult Elermo, kes kaardistab maa-aluseid objektide seadeldisega, mida kutsutakse georadariks. Teadaolevalt on kalmistule maetud viis Viljandi mõisnikeperekonna liiget: parun Oswald Paul Conrad Constantin von Ungern-Sternberg, paruness Marie Anna Eugenie von Ungern-Sternberg, Otto Oswald Karl von Mensenkampff, paruness Emily Sophie Alexandrine von Ungern-Sternberg ja Alexandrine Alice Emily von Mensenkampff.

Ehkki mõisnike kalmistul on taastatud osa piirdemüürist, alale paigutatud mälestuskivi ja restaureeritud kalmistuvärav, ei ole ükski hauatähis nähtaval ning nüüd soovibki linn teha selgeks, kas tähised on üldse alles ning kus need täpselt asuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles