Galerii ⟩ Lõikuspeo ainsa Etnokulbi pistis kotti Curly Strings

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Aasta albumi Etnokulbi võitis Curly Strings.
Aasta albumi Etnokulbi võitis Curly Strings. Foto: @martinkosseson

Reede õhtul andis Eesti pärimusmuusika keskus Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol välja tänavuse ainsa Etnokulbi ja selle sai Curly Strings albumi "Pidu meis eneses" eest.

Ühtlasi pälvisid Ene Lukka-Jegikjan, Anneli Kont ja Celia Roose tunnustuspreemia Eestis pärimusmuusika eriala loomise ja käimalükkamise eest.

"Sügisfestivalil täname neid inimesi, kelle panus Eesti pärimusmuusika kõrghariduse arengusse on elutöö mõõtu. Pärimusmuusika on meie kultuuriloo kandev osa, mis ei ole kõrgelt hinnatud üksnes siin koduses Eestis, vaid teeb meid suuremaks riigipiirist väljaspoolgi," ütles pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa ning lisas, et 30 aastaga on pärimusmuusika kõrghariduse saanud mitu põlvkonda muusikuid.

Aasta pärimusmuusika albumi Etnokulpi on välja antud juba 16 aastat. Tänavuse laureaadi, ansambli Curly Strings koosseisu kuuluvad viiuldaja Eeva Talsi, mandoliinimängija Villu Talsi, kitarrist Jaan Jaago ja kontrabassimängija Taavet Niller. Koos mängima hakkasid nad juba 2011. aastal, kui asusid õppima Viljandi kultuuriakadeemias.

"Kuigi muusika- ja pärimusmuusikasõbrad on varasematel aastatel kogunenud Etnokulbi galale, otsustasime sel aastal muutunud oludest tingituna vaheaasta kasuks ja plaanime traditsioonilised Etnokulbid oma tavapärastes kategooriates anda välja 2022. aastal. Hea meel on tõdeda, et hoolimata vaheaastast ja vaid ühest kategooriast oli hääletajaid rohkelt ning et meie publik hindab väga eriilmelist pärimusmuusikat. Ei olnud sugugi nii, et võitja oleks võitnud mäekõrguselt, pigem oli tipus tihe rebimine nelja-viie albumi vahel," rääkis Noormaa.

Aasta pärimusmuusika album selgitati välja rahvahääletuse teel. Hääletajaid oli 2302.

Eelmisel aastal pälvis Curly Strings aasta uusfolk artisti kulbi ning aasta albumi kulp läks Torupilli Jussi & Cätlin Mägi albumile "Paras paar".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles