Jalgpallihalli kuppel aeti püsti

Priscilla Õmblus
Copy
Reedel veidi enne kella 10 asusid töömehed jalgpallihalli kuplit püsti ajama. Kella 13-ks seisis Männimäe serval 23 meetri kõrgune kuppel.
Reedel veidi enne kella 10 asusid töömehed jalgpallihalli kuplit püsti ajama. Kella 13-ks seisis Männimäe serval 23 meetri kõrgune kuppel. Foto: Elmo Riig

Kui reede hommikul kella 10 ajal voogas Viljandisse Männimäele ehitatava jalgpallihalli kuppel veel pooleldi täitununa justkui merelaine, siis kolm tundi hiljem oli see saanud oma õige kuju ja täiskõrguse, 23 meetrit.

Selleks, et kuppel multifunktsionaalse jalgpalliplatsi kohale püsti saaks, oli vaja ligemale 40 töömehe abikätt, kompressoreid ja helget ilma.

«Kõik läks hästi,» kinnitas objektijuht Rainis Türkel reede pärastlõunal. Tema sõnul alustati tööd kell 9.40 ja lõpetati kell 13. «Alguses puhuti kuppel pooltäis, siis kinnitati kaarja olmehoone betoon­otsaga. Tegelikult käis kõik ikka ruttu.»

Seevastu kupli täispuhumise ettevalmistused nõnda käbedasti ei käinud. Neid alustati juba teisipäeval, kui töömehed õmblesid maas PVC-materjalist katte kokku. «Plaan oli kolmapäeval kuppel õhku täis lasta, aga jube tuuline oli kolmapäeval ja neljapäeval,» rääkis Türkel. «Täna sujus kõik: ilm oli ilus ja polnud vaja ka tugesid kaarlaele alla panna. 30 töömeest tõmbasid nööre.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles