Miljonieurone töö tõi Abja-Paluojale sooja hinna languse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
SW Energia hooldustehnikud Germo Kunimägi (vasakul) ja Oliver Kärblane näitavad hiljuti paika saanud katelt, mis annab sooja kõigile Abja-Paluoja soojavõrku ühendatud majadele.
SW Energia hooldustehnikud Germo Kunimägi (vasakul) ja Oliver Kärblane näitavad hiljuti paika saanud katelt, mis annab sooja kõigile Abja-Paluoja soojavõrku ühendatud majadele. Foto: Elmo Riig

Konkurentsiamet on tänavu üle Eesti kinnitanud enam kui poolesajal korral soojatootjate küsitud hinnatõusu ning selle taustal kerkib teravalt esile ­Abja-Paluoja, kus radiaatoritesse jõudva soojuse hind septembris hoopis langes.

Kaks aastat tagasi Abja-Palu­oja neli üsna õnnetus seisus katlamaja ja kehva kütte­torustiku enda kätte saanud soojatootja SW Energia võis sel sügisel ametlikult kuulutada, et kogu soojasüsteemi uuendamine, mis võttis ligi miljon eurot, on lõppenud ning selle tulemusena võis hinna langetada eelmise aasta 88 eurolt 78,50-le eurole megavatt-tunni eest. Viljandi linnaga võrreldes on hind siiski endiselt omajagu kõrgem, sest Viljandis küsib soojatootja Esro megavatt-tunni eest vähem kui 64 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles