Ettevõtlusnädal ⟩ Johan-Kristjan Konovalov: Viljandimaa puhkemajandus areneb kriisist hoolimata

, turismiarendaja, Reformierakonna kandidaat kohalikel valimistel Viljandis
Copy
Johan-Kristjan Konovalov
Johan-Kristjan Konovalov Foto: Erakogu

TEGELIKULT OLEKSIN võinud selle pealkirja sõnastada ka teisiti: Viljandimaa puhkemajandus areneb kriisi tuules. Turismisektor on koroonakriisis kõige tugevamini pihta saanud majandusharu. Kannatanud on kõik ettevõtted, nii suured kui väikesed tegijad. Inimene on aga kohaneja ning nii on ka Viljandimaa turismiettevõtjad suutnud kriisiga toimetulekuks vajalikke muudatusi teha ja turule on lisandunud isegi uusi tegijaid.

IMELISE muutumise läbi teinud Viljandi mõisas tegutseb nüüd luksuslik butiikhotell Schloss Fellin. Samavõrd hea meel on Viljandis mitme uue kohviku üle, mis meil pakutavat maitsete valikut rikastavad.

Võrtsjärve ääres, kohe Viljandi–Tartu maantee ääres avas suvel uksed kalakohvik Võrtsu Sahver, mis väärtustab ja väärindab kohalike kalurite saaki. Tänavu kevadel otsustasid peamiselt Põhja-Sakala vallas tegutsevad turismiettevõtjad ja kogukonnaaktivistid seljad kokku panna ja luua piirkonna külastuspäevade sarja "Sakalamaa saladused". Mulgimaa ja Abja-Paluoja tänavune soome-ugri kultuuripealinna aasta on tõstnud selle piirkonna taas esile kui ühe omanäolisema ja autentsema kultuuriga paiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles