Maakonda lisandus 44 nakatunut

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandimaale lisandus viimase ööpäevaga 44 nakatunut ning on mitu kollet, sealhulgas Karula hooldekodus.
Viljandimaale lisandus viimase ööpäevaga 44 nakatunut ning on mitu kollet, sealhulgas Karula hooldekodus. Foto: Eero Vabamägi

Viljandimaale lisandus möödunud ööpäevaga 44 koroonajuhtumit. On ka mitu koroonakollet: üks hooldekodu ja koolid.

Terviseameti pressiesindaja Kirsi Pruudel ütles, et üleeile lisandunud 20 nakatunust viis olid viiruse saanud perekonnas, kaks sõpruskonnas, kuus õppeasutuses ja üks töökohal, ent andmed viimase ööpäeva kohta on veel tulemas.

Terviseameti pressiesindaja teatel on koroonakolle tekkinud Karula kodu hooldekodus Viljandi vallas. "Viljandimaal on ka paar õppeasutuse kollet ning üks töökoha kolle kümne nakatunuga," lisas Pruudel. Ta selgitas samas, et koldena kajastuvad terviseameti süsteemis ka sellised rühmiti nakatumised, kus 10 päeva pole uusi juhtumeid olnud.

Karula kodu haldava aktsiaseltsi Hoolekandeteenused avalike suhete juht Katrin Pärgmäe ütles, et praegu on seal nakatunud vaid kaks inimest. "Karula kodus on väga suur protsent vaktsineeritud ja tänu sellele ei ole raskeid haigestumisi," lausus ta.

Enne kahte töötajat on Pärgmäe sõnul olnud ilmselt rohkem nakatumisi. "Aga enamik on vaktsineeritud, isolatsiooniperiood sai mööda ja ongi kõik," nentis ta.

6. oktoobri hommikul vajas sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 188 inimest. Haiglas oli 230 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 163 ehk 70,9 protsenti ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 67 ehk 29,1 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 30 COVID-19 haigusjuhtu. Suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest kolm olid vaktsineerimata: 67-aastane mees, 71-aastane mees, 85-aastane naine ja 87-aastane mees.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6835 proovi, millest 1046 osutus positiivseks. Positiivse proovi saanutest oli 714 vaktsineerimata ja 332 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul manustati 2201 vaktsiinidoosi, kokku on manustatud 1 379 560 doosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,3 protsenti.

Viljandimaal on nakatumise näit 100 000 elaniku kohta 728.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles