Repliik: Rooli ja istme vahel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kolmapäeva pärastlõunal fotograafiga mööda Tallinna maanteed Viljandi poole sõitsime, hakkasid meile kerges lumesajus silma vilkuvad ohutuled ning vigastada saanud kaubikud. Õnneks oli see kokkupõrge lõppenud ohvriteta.

Kõigil nii hästi ei lähe: maanteeameti internetilehel toodud statistikas on kirjas, et aasta algusest 9. veebruarini on Eestis liiklusõnnetustes elu kaotanud juba 11 inimest. 2011. aastal oli samal ajavahemikul hukkunuid kaheksa ja veelgi varasemal aastal kuus.

Kui Kuku raadio saatejuhid hommikuprogrammis inimeste käest küsisid, milline maantee on Eestis kõige ohtlikum, vastasid neile helistanud inimesed, et probleem ei peitu teedes, vaid rooli ja autoistme vahel. Õnnetusi põhjustavad puudulik liikluskultuur ja teeoludele sobimatu kiirus.

Kahjuks on mitmes viimastel kuudel Eestis kõneainet pakkunud avariis pidanud eluga hüvasti jätma just need liiklejad, kes olid käitunud õigesti, kuid jäänud teiste sõitjate teele. Seepärast tahan koputada talvistel maanteedel kihutajate südametunnistusele: kaotades mõne minuti, võite päästa peale enda ka kellegi ema, isa, lapse või armsama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles