Saab taotleda vabastust huvikooli õppetasust

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Huvikooli õppetasu vabastus kehtib nii linna enda huvikoolide kui ka erahuvikoolide õpilastele.
Huvikooli õppetasu vabastus kehtib nii linna enda huvikoolide kui ka erahuvikoolide õpilastele. Foto: Marko Saarm

15. oktoobrini saavad viljandlased esitada taotlusi sügisperioodiks huvikooli õppetasust vabastuse saamiseks.

Huvikooli õppetasust vabastust on võimalik taotleda, kui peres õpib huvikoolis või huvikoolides kolm last või enam; kui peres kasvab neli last või enam; kui pere saab toimetulekutoetust või kui pere kuusissetulek ühe liikme kohta on väiksem kui 75 protsenti kehtivast alampalgast.

Võimalus taotleda vabastust huvikooli õppetasust kehtib nii Viljandi enda huvikoolide (muusikakool, spordikool, kunstikool ja huvikool) kui ka erahuvikoolide õpilastele. Vabastust saab taotleda ühe lapse kohta ühele huviringile, välja arvatud toimetulekutoetust saav pere, kes saab vabastust taotleda kõigi laste kõikidele huviringidele. Taotleva lapsevanema ja laste rahvastikuregistrijärgne elukoht peavad olema samad.

Taotlusi on võimalik esitada kaks korda aastas. Sügisperioodiks, see tähendab septembrist detsembrini vabastuse saamiseks tuleb taotlus esitada 15. oktoobriks. Taotlust on võimalik esitada e-keskkonnas Spoku, kuhu saab sisse logida, valides linna kodulehelt ülamenüüst e-teenused.

Hiljem kui 15. oktoobril saabunud taotlusi menetletakse kuupõhiselt ning vabastus määratakse alates sellest kuust sügisperioodi lõpuni.

Täpsemalt saab korraga tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles