Tartu tänava ehituses näevad ettevõtjad nii helget tulevikku kui äri kahjustamist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tartu tänava ehitus kulgeb loodetust aeglasemalt ning seetõttu küsib ehitaja ajapikendust.
Tartu tänava ehitus kulgeb loodetust aeglasemalt ning seetõttu küsib ehitaja ajapikendust. Foto: Marko Saarm

Nagu paljud teised ehitused ei valmi ka Viljandi kesklinnas Tartu tänav ettenähtud kuupäevaks ning ehitaja palub tähtaja kuupikkust nihutamist. Tänava ääres tegutsevad ettevõtjad näevad praegust olukorda väga erinevalt.

Ehkki alles suvel avatud kohvik Vilande on end teetööde ajaks sootuks sulgenud ning Aasia Billa restorani käive on tuntavalt kahanenud, näevad nende kahe söögikoha omanikud Eve Kalvi ja Imbi Salumets raskustes positiivset.

«Praegu on tõesti nutune seis, aga kui tulevikku vaadata, siis kõik saab ju ilus. Tulevik tundub helge,» rääkis Kalvi, kes septembri alguses pidi ära viskama kaks külmkapitäit toitu, sest kliendid ei pääsenud enam tema juurde. Pärast raamatupidajaga arupidamist mõistis ta, et kasulikum on kohvik kuuks-paariks sulgeda kui kahjumiga tegutseda.

Kalvit toetas Aasia Billa restorani üks omanikest Imbi Salumets, kes oma sõnul vaatab ettevõtte praegust olukorda kui väetist tuleviku tarbeks. «Ma arvan, et see kõik saab olema väga tore ja ilus ning toob meile tulevikus rohkem kliente,» lausus ta. Et ehitustööd lõpevad oktoobri asemel tõenäoliselt hoopis novembri lõpus, Salumetsa ja Kalvit ei pahanda, ehkki tööde lõppu ootavad nad mõlemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles