Harri Juhani Aaltonen: tulumaks on üks hea maks

Harri Juhani Aaltonen
, ettevõtja Isamaa
Copy
Harri Juhani Aaltonen: " Kuna G7 riigid on leppinud globaalseks tulumaksu määraks 14 protsenti, on minu ettepanek võtta seesama maksumäär kasutusele ka Eestis."
Harri Juhani Aaltonen: " Kuna G7 riigid on leppinud globaalseks tulumaksu määraks 14 protsenti, on minu ettepanek võtta seesama maksumäär kasutusele ka Eestis." Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

SEE ON VIST selline pealkiri, mida ühelt ettevõtjalt ei ootaks, aga ma olen tõesti seda meelt, et tulumaks on hea maks. Olen saanud Eesti maksusüsteemi ja maksude kogumist jälgida aastast 1992 ehk päris pikka aega. Võin ütelda, et tervel maailmal on eestlastelt palju õppida.

Leian, et ainult väga isekad või lihtsalt lollid saavad arvata, et see heaoluühiskond, mille Eesti on suutnud ehitada kõigest 30 aastaga, oleks olnud võimalik makse maksmata. Olen kindel, et enam-vähem iga inimene tahab, et meie heaks töötavatel politseinikel, päästjatel ning tervishoiu-, sotsiaal-, lasteaia- ja koolitöötajatel oleksid normaalsed töötingimused ja varustus ning loomulikult ka vääriline tasu. Olen sama kindel selles, et inimesed tahavad, et teed ja tänavad oleksid korras ja piisavalt valgustatud. Kindel on seegi, et iseseisval riigil peab olema tõsiselt võetav ja kaitsevõimeline armee. Kõik see vajab raha. Ehkki mõned arvavad, et raha tuleb seinast, on karm reaalsus see, et ühine raha koguneb üksnes maksude kogumise kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles