Külma ilmaga on rohkem hädaabikõnesid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabil tuleb külmaga teha rohkem väljasõite.
Kiirabil tuleb külmaga teha rohkem väljasõite. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pakane on mõju avaldanud ka häirekeskuse tööle. Sealne kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg rääkis jaanuari viimast ja veebruari esimest nädalat võrreldes, et külm ilm kasvatas nii hädaabinumbrile 112 helistajate kui ka kiirabi- ja päästekutsete hulka.

112-le võetud kõnede hulk suurenes nädalaga kaheksa protsenti, neid kõnesid, milles päästekorraldajad vahetasid infot sündmuskohaga, tehti aga ligikaudu 20 protsenti rohkem. See annab tunnistust väljakutsete arvu kasvust ja õnnetuste raskusest.

Kõige enam lisandus kiirabikutseid. Nädala jooksul tuli neid varasemaga võrreldes ligikaudu 20 protsenti rohkem. 57 korral ütles helistaja, et kiirabi vajatakse inimesele, kellel on külmakahjustused.

Päästekutsetest oli möödunud nädalal eelnevaga võrreldes kõige rohkem, ligikaudu kolm korda enam tulekahjudest teada andvaid kõnesid. Ka tulesurmade arv oli väga suur.

Edvi Freibergi sõnul võib praegust külmaperioodi võrrelda 2010. aasta detsembriga, mil samuti läks järsku külmaks ja pakane kestis kaua. Ka siis suurenes tules hukkunute arv järsku.

Kommunikatsioonijuht lisas, et kui jaanuari algul vajati üsna sageli päästjaid appi liiklusõnnetuse tagajärgede likvideerimisele, siis viimastel nädalatel on selliste väljakutsete arv vähenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles