Võhmas laste pussitamises kahtlustatav läheb mõrvasüüdistusega kohtu ette

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Võhmas leiti 1. märtsi õhtul ühe kortermaja trepikojast kaks noahoope saanud last ning nende pussitamises on kahtlustatav samas trepikojas elanud 37-aastane naine.
Võhmas leiti 1. märtsi õhtul ühe kortermaja trepikojast kaks noahoope saanud last ning nende pussitamises on kahtlustatav samas trepikojas elanud 37-aastane naine. Foto: Elmo Riig

Tänavu kevadel Võhma viiekorruselise paneelmaja trepikojas kaht pisikest poissi pussitanud 37-aastane Raili oli tegu toime pannes kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi hinnangul süüdiv ning peab mõrvasüüdistusega kohtu ette astuma.

Eelistung, millel määratakse kindlaks kohtuprotsessi algusaeg, on 15. oktoobril.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab 37-aastast Railit mõrvakatses. Süüdistuse järgi tungis naine tänavu märtsis Võhma trepikojas tapmise eesmärgil noaga kallale kahele lapsele, kellest üks oli kümne- ja teine kaheksa-aastane. Mõlemad lapsed said eluohtlikke tervisekahjustusi, neile tehti Tartu ülikooli kliinikumis operatsioone ning nüüdseks on nad noahoopidest taastunud.

Sakala andmetel lõi naine üht last noaga 17 ja teist 11 korda.

Pussitamine toimus samas trepikojas, kus naine elas, täpsemalt tema korteri ukse ees. Poisid olid trepikojas, et kutsuda õue mängima oma sõpra. Mis laste ja naise vahel täpselt juhtus, pole teada, kuid pussitamises kahtlustatava elukaaslase sõnul olid lapsed puudega naist solvanud ning naine ärritus.

Kahtlustatav naine pole Võhmas sündinud ega kasvanud, vaid sinna hiljuti kolinud. Politsei pidas naise kinni ning kohus lubas ta eeluurimise ajaks vahi alla võtta.

Enne politsei saabumist püüdsid kohalikud inimesed ise naist kätte saada, too põgenes aga oma korterisse ja hüppas esimese korruse rõdult alla. Rõdu juurest tabas ta juba kohale jõudnud patrull. Naine ei avaldanud politseinikele vastupanu.

Mõrvas süüdimõistmise korral on kergeim karistus kaheksa aasta pikkune vangistus. Raskematel juhtudel võib kohus mõrva korral määrata ka eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles