Rahvaliiga Viljandi Sügiskarikas rändas Viljandi linnast valda, must hobune võttis hõbeda

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Rahvaliiga Viljandi Sügiskarikas rändas Viljandi valda.
Rahvaliiga Viljandi Sügiskarikas rändas Viljandi valda. Foto: Erakogu

Läinud pühapäeval Viljandi kunstmuruväljakul peetud rahvajalgpalliturniir "Viljandi sügiskarikas 2021" tervitas osalejaid mõnusalt värske ja päikeselise sügisilmaga.

Turniiril osales seitse tänavu Eesti jalgpalli liidu Coolbeti rahvaliiga B-tasandil mänginud harrastusmeeskonda, kelle siht oli kuldne karikas. Turniiri reglement nägi taas ette, et kõigis meeskondades võis tänavu rahvaliigas väljakul käinud meeste kõrval olla ka üks liigataseme piiranguta mängija. Enamik satse seda võimalust ka kasutas.

Penaltitega alustati varakult 

Traditsioonilise külalisosalejana astus sel aastal üles Vastemõisa jalgpallimeeskond.

Nagu möödunud aasta turniiril tuli selgi korral esimest väravat kaua oodata. Alagrupiturniiri esimese tabamuse sai Pärnu Vapruse kollane meeskond, kes alistas teises voorus Viljandi valla jalgpallimeeskonna minimaalse, 1:0 tulemusega.

Penalteid tuli tänavusel turniiril hakata lööma õige vara: juba alagrupiturniiri järel tekkis surnud ring A-alagrupis, kus võitja väljaselgitamiseks tuli penalteid lüüa Viljandi Tuleviku harrastajate ja Pärnu Vapruse mustal meeskonnal ning Vatla jalgpalliklubil ja Anija meestel, et panna paika 5.-6. ja 7.-8. koha mängule siirdujad. Esimese penaltiseeria võitis kodumeeskond ehk Tuleviku harrastajad, teise aga Vatla mehed.

7.-8. koha mängus alistas Vapruse kollane punt 2:0 Anija, 5.-6. koha matšis aga oli Vatla 1:0 üle Hanila Tulevikust.

Esimeses poolfinaalis võitis Vastemõisa 1:0 Pärnu Vapruse musti, teises aga tuli taas penalteid lüüa, sest normaalaeg Tuleviku harrastajate ja Viljandi valla meeskonna vahel lõppes 0:0. Teises järjestikuses penaltiseerias õnn korraldajameeskonda enam ei soosinud ning finaali purjetasid valla jalgpallimehed.

Must hobune Vastemõisast 

Pronksmedali saatuse määranud mängus ei jagunud mullustel turniiri tšempionitel Tuleviku harrastajatel püssirohtu Vapruse musta meeskonna vastu ning olles kiiresti kaotusseisu jäänud, nad enam soost välja rabelda ei suutnudki. Pärnakad võtsid tänavuse turniiri pronksmedalid tulemusega 1:0 ja Viljandi Tuleviku harrastajad pidid oma mulluse võidukarika vahetama tänavuse neljanda koha vastu.

Finaalmängus läksid niisiis vastamisi tänavuse turniiri suurüllataja, alles poolteist kuud tagasi Tanel Olevi eestvõttel kokku tulnud ning üleüldse oma teisel turniiril mänginud Vastemõisa jalgpallimeeskond ja Viljandi valla mehed. Normaalaeg lõppes taas 0:0 tulemusega ning kuue lööjani veninud penaltiseeriast väljus võidukalt vallameeskond, kes alles mullusel turniiril debüteeris ning sai nüüd tõsta pea kohale priske kuldkarika.

Turniiri parimaks väljakumängijaks valiti kohtunike Rain Tölpuse ja Marten Laanisto ühise otsusena Vastemõisa jalgpallimeeskonna mängija Lauri Luts ja parima väravavahi tiitliga pärjati võiduka vallameeskonna puurilukk Kermo Haavik. Eriauhinna sai Vatla jalgpalliklubi, kes oli teist aastat järjest ainus võistkond, kelle ridades jooksis platsile naismängija: traditsioonilise vahuveini pälvis tänavu Siret Põldäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles