KÄSIPALL Viljandi jätkas Balti liigas võidukalt

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi HC alistas kodusaalis HK Ogre 43:32 (22:17).  
Viljandi HC alistas kodusaalis HK Ogre 43:32 (22:17).  Foto: Kenno Soo

Käsipalli Balti liiga laupäevaõhtuses mängus kirjutas võidupunktid tabelisse Viljandi HC. Täiseduga jätkavad viljandlased alistasid kodusaalis HK Ogre 43:32 (22:17).  

Et Kaunase Granitas-Karys kaotas laupäeval HC Vilniusele, on Põlva Serviti ja Viljandi HC ainsad täiseduga võistkonnad Balti liigas, mehitades tabeli kaks kõrgemat astet kaheksa punktiga. Kehral ja Raasiku/Mistral on neli ning SK Tapal kaks punkti.

Käsipalliliidu kinnitusel tõusis väravatesajust võidukalt väljunud Viljandi Servitiga samale pulgale. Erinevalt Arukülas toimunud kohtumisest polnud Viljandis väravatevaesusest juttugi. HK Ogre oli 200 kilomeetrit põhja poole sõitnud vaid kaheksa mängijaga, teiste seas puges väravavahisärki ka vastaste 40-aastane peatreener Andris Molotanovs. Kõik pallurid olid kogemustega ning mänginud Läti või Valgevene koondises.

Viljandlaste kiire mäng valmistas peavalu ka veel värskete jalgadega ogrelastele ja kaheksandal minutil tegi Aleksander Pertelson seisuks 8:4. Ogre tuli mängu tagasi ja vaid viis minuti hiljem viskas Rihards Leja 9:8. Kodumeeskond põgenes uuesti eest, eriti valusalt nõelasid vennad Mikk ja Ott Varik kiirrünnakutega.

Vaheajasireeniga koos tabas Kristo Voika seisuks 22:17 ehk avapoolajaga oli visatud vaid kaheksa väravat vähem kui hetk varem Arukülas lõppenud mängus kokku. Mängijate vähesusest hoolimata võitles Ogre teiselgi pooltunnil isukalt. Peaaegu 20 minutit kõikus vahe nelja ja kuue värava vahel, kuniks Ott Varik 49. minutil 31:24 viskas.

Siis sai Läti meeskonna jaks otsa ning Viljandi võttis lõpuks kindla, 43:32 võidu. Hendrik Koks viskas kaheksa, Voika ja Mikk Varik seitse ning Ott Varik kuus väravat. Vastaste ridades tabas Läti koondise vasakäär Leja kümme korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles