FILMIARVUSTUS Tapvalt kaunis tants

Üllar Priks
, reporter
Copy
Läheb andmiseks. Shang-Chi on lohesoomustega kaetud kepi kätte haaranud ning valmis inimeste maailmast tulnud sissetungijaid läbi loputama.
Läheb andmiseks. Shang-Chi on lohesoomustega kaetud kepi kätte haaranud ning valmis inimeste maailmast tulnud sissetungijaid läbi loputama. Foto: Kaader filmist

Tuleb tunnistada, et Marveli kontserni uus hitt "Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend" ("Shang-Chi and the legend of the Ten Rings") on nii ebamarvellik, kui üldse olla saab. Ja see on vahelduseks maru hea. Kui tavaliselt hüppavad nende filmides ringi erksavärvilistes liibuvates kostüümides ning vaimukusi pilduvad superkangelased, siis uue seikluse puhul on valitud uus vaatenurk ning pildikeelde vormistatud üks korralik idamaine muinasjutt.

Kõik vähegi etniliselt sobiva välimusega näitlejad on rehaga kokku roogitud ning kogu tehniline personal on pandud palehigis tööle, et vaatajaile võimalikult stiilipuhast meelelahutust pakkuda. Paistab, et koosolekulaua taga on igale niigi hullule ideele vägisi veel paar pügalat juurde keeratud. Aga see on täiesti arusaadav, sest ühes korralikus muinasjutus peabki kõik maksimaalselt üle võlli olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles