Viljandimaale lisandus ööpäevaga 29 nakatunut

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
COVID-nakkusohu suhtes kontrollimata avalikes ruumides tuleb kanda maski või katta nina ja suu. Kauplustes peavad olema kättesaadavad desinfitseerimisvahendid ning terviseameti juhiseid järgides tagatud desinfitseerimisnõuete täitmine, samuti tuleb järgida inimeste hajutamise nõuet.
COVID-nakkusohu suhtes kontrollimata avalikes ruumides tuleb kanda maski või katta nina ja suu. Kauplustes peavad olema kättesaadavad desinfitseerimisvahendid ning terviseameti juhiseid järgides tagatud desinfitseerimisnõuete täitmine, samuti tuleb järgida inimeste hajutamise nõuet. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6350 koroonaviiruse proovi, millest 730 osutus positiivseks. Viljandimaale lisandus ööpäevaga 29 nakatunut.

Maakonna nakatunutest 14 elab Viljandi vallas. Põhja-Sakala valda lisandus ööpäevaga seitse, Viljandi linna viis ja Mulgi valda kolm nakatunut.

Viimase seitsme päeva jooksul on enim nakatunuid juurde tulnud Viljandi valda, kus on kinnitamist leidnud 77 haigusjuhtu. Viljandi linnas on avastatud 47 nakatunut, Põhja-Sakala vallas 43 ja parim on praegu olukord Mulgi vallas, kus viimase nädala jooksul on avastatud ainult 17 nakatumist. Kokku on maakonnas viimase seitsme päeva jooksul avastatud 160 nakatumist ja Viljandimaa nakatumiste suhtarv saja tuhande elaniku kohta on 346,6.

Pandeemia algusest peale on Viljandimaa elanikud positiivseid koroonaiiruse proove andnud 3618 korda.

1. oktoobri hommikul vajas sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 180 inimest. Kokku on haiglas 215 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 152 ehk 70,7 protsenti. Ööpäeva jooksul avati haiglates 31 COVID-19 haigusjuhtu. Suri kaks koroonaviirusega nakatunud inimest: 86-aastane ja 87-aastane mees.

Positiivse koroonaviiruse proovi vastuse saanutest oli 500 vaktsineerimata ja 230 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles