Kast, kuju, keeruline küsimus ja kuus kimbatuses kandidaati (1)

Copy
Jaak Joala kuju on viimased kaheksa kuud olnud kasti peidetud. Mis kujust ja linna antud rahast edasi saab, seda ei tea praegu keegi.
Jaak Joala kuju on viimased kaheksa kuud olnud kasti peidetud. Mis kujust ja linna antud rahast edasi saab, seda ei tea praegu keegi. Foto: Elmo Riig

Mis saab Jaak Joala kujust? See oli küsimus, mida Sakala küsis kõigilt kuuelt inimeselt, kes pürivad eesootavatel valimistel linnapeaks.

Veidi enam kui kolme nädala jooksul ilmunud kuus intervjuud keskendusid peamiselt erakondade programmidele, tulevikuvisioonidele ning muidugi praeguse linnavõimu laitmisele ja ka kiitmisele. Ainus küsimus, mis enne intervjuud kandidaatidele mõtlemiseks ja vastamiseks valmistumiseks ette anti, oli Jaak Joala kuju saatuse kohta. Vastustest selgus, et ka mõtlemisaeg seda ülesannet hõlpsamaks ei teinud: enamik kandidaate eelistas vastusevariandina niigi kolmveerand aastas ummikus olnud läbirääkimiste jätkamist. Siiski käidi lauale ka teistsuguseid variante, näiteks kuju kohe maha võtta, maha müüa või lesega kohtusse minna.

Märksõnad

Tagasi üles