Trükikojast tulnud vallalehe vahelt piilus välja keelatud valimisreklaam (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Esimesed eksemplarid Põhja-Sakala vallalehte Leole jõudsid 6. septembril vallamajja nii, et valimisliidu Ühine Tee reklaamleht oli selle vahel. Vallajuhtide reageerimise järel lapati need trükikojas ükshaaval kaheks eraldi ajaleheks.
Esimesed eksemplarid Põhja-Sakala vallalehte Leole jõudsid 6. septembril vallamajja nii, et valimisliidu Ühine Tee reklaamleht oli selle vahel. Vallajuhtide reageerimise järel lapati need trükikojas ükshaaval kaheks eraldi ajaleheks. Foto: Marko Saarm

Kui Põhja-Sakala vallalehe Leole septembrinumbrid olid vallamajja jõudnud, avastasid ametnikud nende vahelt neljaküljelise erilehe, mida polnud vallamajast trükikotta saadetud. See oli valimisliidu Ühine Tee ajaleht, mille kujundus nägi välja äärmiselt sarnane Leole omaga.

Kohe tekkis küsimus, kuidas sai poliitiline erileht valla ajalehe vahele. Vallalehe toimetaja kinnitas vallavanemale, et tema ei ole selliseid lehekülgi teinud, ei ole neid trükikotta saatnud ega ole ka tellinud kokkulepitud 18-küljelisele ajalehele lisakülgi. Vallavanem Jaanus Rahula pidas juhtunut ääretult inetuks, sest vallas oli kokku lepitud, et enne valimisi poliitreklaamid vallalehte ei jõua.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles