Ministeerium karmistab elektrikatkestuste tingimusi

Sakala
Copy
1. oktoobrist on võrguettevõtjal elektririkete kõrvaldamiseks aega senise viie ööpäeva asemel kolm ööpäeva.
1. oktoobrist on võrguettevõtjal elektririkete kõrvaldamiseks aega senise viie ööpäeva asemel kolm ööpäeva. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis teada, et majandus- ja taristuminister Taavi Aas allkirjastas võrguteenuste kvaliteedinõuete määruse muudatuse, millega lüheneb elektrikatkestuste lubatud pikkus ning suureneb summa, mille võrra tuleb võrguettevõtjatel vähendada võrgutasu, kui elektrit ei taastata mõistliku aja jooksul.

"Eestis tehakse jõudsalt tööd, et elektrivarustus oleks võimalikult hästi tagatud, ning aastaste elektrikatkestuste arv on viimase kümne aastaga vähenenud pea kaks korda. Katkestusi tuleb aga paratamatult ikka ette, need tekitavad tarbijatele ebamugavusi ja mõnel juhul kaasneb sellega ka rahaline kahju, mistõttu peab katkestuste võimalikult kiire lahendamine olema võrguettevõtjale prioriteet," rääkis Taavi Aas.

Uuendatud määruse kohaselt on võrguettevõtjal edaspidi elektririkete kõrvaldamiseks aega senise viie ööpäeva asemel kolm ööpäeva. Kui jaotusvõrguettevõtja ei suuda riket selle aja jooksul likvideerida, tuleb võrguettevõtjal vähendada tarbija võrgutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles