Nädalavahetusel tuleb 25-tunnine võistlusmatk "Laidoneri rada"

Sakala
Copy
Võistlusraja kogupikkus on linnulennult 43 kilomeetrit.
Võistlusraja kogupikkus on linnulennult 43 kilomeetrit. Foto: Rein Säinas

24.–26. septembrini võistlevad Sakala maleva noored kotkad ja kodutütred "Laidoneri rajal". Sellel selgitatakse välja parimad võistkonnad, kes esindavad Sakala maleva kodutütreid "Ernakesel" ja noorkotkaid "Mini-Ernal".

Võistlusega jätkatakse Sakala maleva noorliikmete võistlusmatka traditsiooni ning kontrollitakse võistlejate füüsilist vastupidavust ja põhilisi oskusi, arendades noorkotkaste ja kodutütarde vahelist sidet.

Võistlust korraldavad Noorte Kotkaste Sakala malev, Kodutütarde Sakala ringkond ning Kaitseliidu Sakala malev. Raja kogupikkus on linnulennult 43 kilomeetrit ning võistlejail tuleb maastikul liikuda jalgsi, varjatult, vältides kontakti vastutegevuse ja teiste võistkondadega. Igale võistkonnale antakse stardis võistlusala kaart, ajagraafik ja elutalongid. Muid kõrvalisi abivahendeid noored kasutada ei tohi. Võistkond koosneb kaptenist ja kolmest liikmest ning kõik nad peavad olema võistluse stardi hetkeks vähemalt 14-aastased. Sel aastal osaleb teistest malevatest kuus võistkonda.

Võistkondi ootab rajal ohtralt orienteerumist ning meeskonnatöö-, tähelepanu-, koormus- ja üllatusülesanded. Võistlusmatka ligikaudseks läbimisajaks peavad korraldajad 25 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles