Pakirobotid ütlevad aitäh ja lahkuvad oktoobris

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Cleveron 401 pakiautomaate, millest üks asub ka Viljandis, saab Eestis kasutada veel viimaseid nädalaid.
Cleveron 401 pakiautomaate, millest üks asub ka Viljandis, saab Eestis kasutada veel viimaseid nädalaid. Foto: Marko Saarm

1. oktoobril sulgeb Cleveron Eestis Cleveron 401 pakirobotid ning sellest ajast alates ei saa CollectNeti keskkonnas vormistatud saadetisi enam pakirobotite kaudu üle anda ega vastu võtta.

Ettevõtte juht Arti Kütt ütles, et selle otsuse tegemiseks oli mitu põhjust. Nende seast tõi ta kõigepealt välja selle, et nii saab Cleveron senisest enam keskenduda põhitegevusele – pakiautomaatide arendusele, tootmisele ja ekspordile.

Täitsid eesmärgi

2016. aastal toodetud pakiautomaadid olid Cleveroni robootiliste toodete kõige esimene seeria, mis kasutusse läks. Jutt käib nendest kaheksast tornikujulisest pakirobotist, milles üks asetseb Viljandis Uku keskuse juures. Ettevõtte esmane eesmärk oli selgitada välja, kuidas tema arendatu toimib ning kuidas saab hakkama erinevate ilmaoludega: talvel külma ja suvel kuumaga. See eesmärk on Arti Küti sõnul täidetud. «Katsetamise periood õigustas ennast. Kontrollisime, et toode töötab ja on efektiivne. Eestis on automaadid püsti olnud juba üle viie aasta, mis annab kõvasti kindlustunnet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles