Viljandi lasteaiad asuvad lastele tasuta hommikusööki pakkuma

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsus otsustas, et lapsevanematelt ei küsita enam raha lasteaia hommikusöökide eest. 
Linnavalitsus otsustas, et lapsevanematelt ei küsita enam raha lasteaia hommikusöökide eest. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil, et lastevanematelt ei küsita enam lasteaedades pakutava hommikusöögi eest toiduraha, mis on 30 senti toidukorra ees. 

Tasuta hommikusöögi otsus tuleneb linna eelarvestrateegiast aastateks 2021–2025 ning koalitsioonilepingust, mille järgi 2021. aasta sügisest ei küsita lastevanematelt enam lasteaia toidukulu arvestamisel tasu hommikusöögi eest.

Perede heaolu silmas pidades ütles abilinnapea Jane Koitlepp, et see võib tunduda väike samm, aga vanematele on lastele tasuta hommikusöögi pakkumine suureks abiks.

Lapsevanemad küll hommikusöögi eest maksma ei pea, kuid sellegipoolest tuleb endiselt anda lasteaiale teada, kui laps lasteaiast puudub. Puudumisteadet oodatakse eelmisel päeval kella 14-ks, erandjuhtudel ka puudumise päeval kella 8-ks hommikul. Õigeaegne teatamine on oluline selleks, et ei valmistataks liiga suur kogus hommikusööki.

Alles jääb ka võimalus esitada kirjalik avaldus toidukordade või kindlate nädalapäevade kohta, mil laps hommikusööki, lõunasööki või oodet süüa ei soovi.

Tasuta hommikusöögi pakkumise otsus hakkab kehtima tagasiulatuvalt 1. septembrist.

Hommikusöögi hind on Viljandi lasteaedades 30 senti, lõunasöök maksab 75 ja õhtuoode 45 senti. Lasteaia kohatasu on Viljandis umbes 70 eurot kuus ja koos toidurahaga tuleb vanemal lapse eest maksta ligikaudu 100 euro kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles