TEATRIARVUSTUS ⟩ Elagu armastus, mille jõud kunagi ei rauge!

Alice Lokk
, reporter
Copy
«Suveöö unenäo» keskmes on armastuse pundar. Armastavad ja põlgavad Lysander (Jass Kalev Mäe), Hermia (Maria Ehrenberg), Demetrius (Karel Käos) ja Helena (Merlin Kivi).
«Suveöö unenäo» keskmes on armastuse pundar. Armastavad ja põlgavad Lysander (Jass Kalev Mäe), Hermia (Maria Ehrenberg), Demetrius (Karel Käos) ja Helena (Merlin Kivi). Foto: Valdo Ots

Möödunud reedel esietendus Ugala teatris William Shakespeare’i «Suveöö unenägu», mille tõi Lembit Petersoni käe all lavale Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli 30. lend. Klassika jõudis publiku ette ootuspäraselt, ühtses rütmis hingavad noored said näidata nii näitlemis-, kui ka liikumis- ja musitseerimisoskust.

Shakespeare’i «Suveöö unenägu» on olnud mitme kursuse diplomilavastus. Viimati esitas seda Ugala lavalaudadel Kalju Komissarovi juhendatav lavakunstikooli 15. lend 1990. aastal. Nagu ütles praeguse lennu juhendaja Lembit Peterson, annab see lugu võimaluse nii teemade kui näitlejameisterlikkuse arendamise seisukohalt õpetada nii elu kui teatrit. Kahtlemata on see hea valik. Shakespeare’i komöödia on ühest küljest suur tükk järamiseks, kuid samal ajal hea proovikivi ja põhi, millele ­uusi oskusi ehitama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles