Niilusoo kaitsjad said kohtust esimese võidu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Niilusoo raba kaitseks on korraldatud mitu piketti ja koosviibimist. Mullu juunis kogunesid inimesed rappa, et toimuvale tähelepanu pöörata.
Niilusoo raba kaitseks on korraldatud mitu piketti ja koosviibimist. Mullu juunis kogunesid inimesed rappa, et toimuvale tähelepanu pöörata. Foto: Marko Saarm

Kolga-Jaani külje all paikneva Niilusoo raba kaitsjad tunnevad, et on saanud olulise võidu, sest Tallinna halduskohtu otsus tühistab rabasse turba­maardla rajamiseks antud load. Raba tuleviku üle pole vaidlus aga sugugi lõppenud, sest halduskohtu otsust saab edasi kaevata.

Seda, kas otsus kaevatakse edasi või mida aktsiaselts Mikskaar esimese astme kohtu otsusest arvab, ettevõtte nõukogu esimees Riho Alas ei kommenteerinud. Tema sõnul ei ole otsus veel jõustunud. Ettevõttel on 18. novembrini aega ringkonnakohtu poole pöörduda.

Mittetulundusühingu Niilusoo üks eestvedaja Martin Laansalu nentis, et rabakaitsjaid rahuldava otsuseni on veel pikk tee, kuid esimese astme kohtust tulnud otsus annab mittetulundusühingusse koondunud inimestele, kellest suur osa on kohalikud elanikud, kindlust, et nad on õigel teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles