Alanud nädal toob jahedaid öid ning vihmasadusid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Vihmavari tasub ligi hoida
Vihmavari tasub ligi hoida Foto: Marianne Loorents

Kui nädala algus püsib veel kuiv ja päikeseline, on riigi ilmateenistuse andmeil alates neljapäevast ka tihedat vihma oodata. Pilvine taevas tõstab pisut temperatuuri, kuid nädala esimestel öödel tuleb maapinnal arvestada hallaohuga.

Teisipäeval madalrõhkkond veidi taandub ning üle Soome ja Läänemere kulgeb kõrgrõhuvöönd. Ilm on suurema sajuta. Tuul nõrgeneb ning puhub valdavalt kirdest ja põhjast. Öö on õhus nappide plusskraadide ja maapinnal hallaohuga, päevane temperatuuri jääb valdavalt 10 kraadi ümbrusse.

Kolmapäeval püsib Läänemere kohal sajuta ilmaga kõrgrõhuvöönd. Tuul pöördub lõunakaarde ja on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, rannikul kohati kuni 9, päeval 7 kuni 12 kraadi.

Neljapäeval jõuab Skandinaavia kohale madalrõhkkond ja laieneb servaga üle Läänemere. Lõuna- ja kagutuul tugevneb esmalt saartel, siis mandril. Pärastlõunal võib olla puhanguid 15, saartel 18 meetrit sekundis. Öö on veel sajuta ja jahe, idapoolsetes maakondades püsib hallaoht. Päeval pilvisus tiheneb, vihm jõuab saartele ja pärastlõunal mandri lääneossa, õhtul muutub sadu tihedaks. Õhutemperatuur on 9 kuni 11 kraadi, saartel ja läänerannikul võib kraad-kaks kõrgemalegi tõusta.

Reedel liigub madalrõhkkond Botnia lahe kohale ja selle kaguosa katab Balti riike. Öö tuleb meil tiheda vihmasaju ning tugeva kagu- ja lõunatuulega, saartel pöördub pärast keskööd läänekaarde ja nõrgeneb. Päeval on vihmahoogudes pikemaid pause. Tuul nõrgeneb ja pöördub ka mandri lääneosas läänekaarde, idapoolsetes maakondades puhub lõunakaarest. Madalrõhkkonna lõunaserva mööda kandub meile soojemat õhku. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, rannikul 10 kraadi ümber, päeval tõuseb Ida-Eestis 10 kraadi ümbrusse, Lääne-Eestis kuni 14 kraadini.

Laupäev tuleb madalrõhkkonna servas vihmahoogudega. Tuul jääb nõrgemaks. Öö on plusskraadidega, päevasooja on 10 kuni 13 kraadi.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju, taevas muutub selgemaks ja saju võimalus on väiksem. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 10 kuni 14 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles