Hiite kuvavõistlus kutsub inimesi pildistamisega pühapaiku kaitsma

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Mulluse hiite kuvavõistluse tervise auhind läks Hendrik Mändla fotole "Kummardus Siniallikale", mis on tehtud Intsu Siniallikast.
Mulluse hiite kuvavõistluse tervise auhind läks Hendrik Mändla fotole "Kummardus Siniallikale", mis on tehtud Intsu Siniallikast. Foto: Hendrik Mändla

Esmaspäeval kuulutati avatuks 14. hiite kuvavõistlus, mis kutsub au sees pidama esivanemate väepaiku, neis kohtades käima ja neid hoidma. Korraldajad loodavad, et laiem teadlikkus hiite tähtsusest meie kultuurile aitab hoida neid ka hävitamise eest.

"Sellistes kohtades käisid juba meie esivanemad palvetamas, ravimas, ande jätmas, nõu pidamas, ennustamas ja muid kombetalitusi täitmas," seisab Hiite Maja Sihtasutuse teates.

Et osalejatel jätkuks motivatsiooni, on korraldajad välja pannud rahalised auhinnad: võistluse peaauhind on 1000 eurot, hõimurahvaste auhind 300 eurot, Soome pühapaiga auhind 300 eurot ja kuni 16-aastaste auhind 200 eurot. Lisaks jagatakse eriauhindu teemadel hiis, püha puu, kivi, veekogu, annid, hiie valu, pärimus ja saared.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles