Maagümnaasiumis süttis kätekuivati

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengu tagajärjel sai spordihoones tütarlaste tualettruum kuuma- ja suitsukahjustusi.
Põlengu tagajärjel sai spordihoones tütarlaste tualettruum kuuma- ja suitsukahjustusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi päästjad said neljapäeva ennelõunal äreva teate, et lapsi täis maagümnaasiumi spordihoones võib olla puhkenud tulekahju. Õnneks piirdus põleng ühe tualettruumis asuva kätekuivati hävimisega.

Kell 11.05 jõudis häirekeskusesse teade, et maa­gümnaasiumi spordihoones on suitsu. Kui päästjad kohale jõudsid, selgus, et kärssas plastist elektriline kätekuivati tüdrukute WC seinal. Kogu ruum oli täis plasti põlemise haisu ning üks sein oli kuuma ja suitsu tõttu mustaks tõmbunud. Õnnetuse likvideerimiseks kulus tuletõrjujatel vähem kui minut ning pisut vett.

Põleng avastati tänu automaatsele tuletõrjesignalisatsioonile, mis kella 11 ajal tööle hakkas ja majas valvet pidanud töötajale juhtunust teada andis. Spordihoone töötaja Jaan Puriku sõnul polnud esialgu arugi saada, kus tuli võib lahti olla, sest suitsu ukse vahelt ei immitsenud.

Kui avastati, et põleng on otse spordisaali kõrval tütarlaste WC-s, evakueeriti vähem kui kümne minutiga saalist ja riietusruumist õpilased ning WC ust ei avatud enne, kui päästjad kohale jõudsid.

Miks kätekuivati süttis, pole veel teada. Lähipäevil oodatakse maagümnaasiumi spordihoonesse päästeameti menetlejaid, et nood põhjuse välja selgitaksid.

Spordihoone kuulub Viljandi Spordikeskusele ja selle juhataja Mati Jürisson tunnistas eile, et enne kui menetlejad on ruumi üle vaadanud, ei oska ta öelda, kui suurt remonti tualettruum vajab. Seni jääb see suletuks, kuid ülejäänud hoonet kasutatakse edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles