Taksojuhi tapnud Viktor Kabanov soovib vabadusse

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
2011. aastal koos kaaslasega Viljandi taksojuhi tapnud ning seejärel Saksamaale põgenenud Kabanov soovib varem vabaneda.
2011. aastal koos kaaslasega Viljandi taksojuhi tapnud ning seejärel Saksamaale põgenenud Kabanov soovib varem vabaneda. Foto: Elmo Riig

Hiljaaegu tahtis enne tähtaega vanglast vabaneda taksojuhi tapmises süüdimõistetud Andrei Karanets. Nüüd taotleb ennetähtaegset vabastust tema kuritööpartner Viktor Kabanov.

7. oktoobril leiab Viljandi kohtumajas aset istung, kus kohus kuulab ära Tartu vangla materjalid ja seisukohad 2011. aastal kaaslasega Viljandi lähedal taksojuhi tapnud Viktor Kabanovi kohta, kes taotleb elektroonilise valvega tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamist. Otsust vabastamise kohta samal kohtuistungil ei tehta, vaid vangla seisukohtade kuulamise järel ütleb kohus, millal ta kohtumääruse avalikult teatavaks teeb.

Mai lõpus otsustas maakohus kohus jätta taksojuhi tapmises süüdimõistetud Andrei Karanetsi tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamata. Hiljem siiski vabastati ta ringkonnakohtu poolt. Maakohus hindas, et Karanetsi vangistusest ennetähtaegse vabastamise korral esineb kuritegude toimepanemise oht. Ringkonnakohus rõhutas, et ärakandmata karistusosast arvatakse Karanets lõplikult vabanenuks vaid katseaja eduka läbimise korral ehk juhul, kui ta ei pane katseajal toime uut kuritegu ja täidab käitumiskontrolli tingimusi. Ka ühest käitumiskontrolli tingimuste rikkumisest võib piisata, et saata Karanets mitmeks aastaks tagasi kinnipidamisasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles