Janar Gröön võitis Soomes kulla

Kirke Katariina Siimso
Copy
Nüüd suundub Janar Gröön järgmistele võistlustele Itaalias.
Nüüd suundub Janar Gröön järgmistele võistlustele Itaalias. Foto: Erakogu

Kulturist Janar Gröön osales eelmisel pühapäeval Tamperes Soome lahtistel meistrivõistlusel ja võitis seal esimese koha.

Nagu Sakala eelmisel nädalal kirjutas, teeb mitmekülgne kulturist Janar Gröön pärast 25-aastast karjääri trenni, et saada häid tulemusi üle 40-aastaste vanuseklassis. 12. septembril olid Soomes lahtised meistrivõistlused «Finland Open Pro Qualifier», millel Gröön võitiski seitsme oma kategooria osaleja seast esikoha. Nüüd suundub rammumees Itaaliasse võistlustele «Mr. Olympia», mida korraldab igal aastal rahvusvaheline kulturismi ja fitnessi liit (The International Federation of Bodybuilding and Fitness, IFBB).

Enne võidetud võistlust oli Gröön olnud kümme nädalat dieedil, mida nimetas ettevalmistusperioodi suurimaks raskuseks. Nädalas on Gröönil neli tugevat trenni ja kaks nii-öelda järeleaitamistrenni, kus ta treenib neid kehaosi, mis tunduvad olevat maha jäänud. Võistlusperioodil sõidab ta igal hommikul kell kuus ka rattaga. Eraldi harjutab ta poseerimist, nii et kõik lihased kehas välja joonistuksid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles