Viljandi kultuuriakadeemia välistudengid peavad Eestit kohaks, kus oma unistusi täita

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Rufat Mustafayev Aserbaidžaanist, Jason Alexander Greenberg USA-st, Maren Irmelin Munthe-Dahl Norrast ja Qumrosh Abbas Khan Pakistanist peavad eestlasi sõbralikeks ning Eestit kenaks kohaks, kus oma unistusi täita.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Rufat Mustafayev Aserbaidžaanist, Jason Alexander Greenberg USA-st, Maren Irmelin Munthe-Dahl Norrast ja Qumrosh Abbas Khan Pakistanist peavad eestlasi sõbralikeks ning Eestit kenaks kohaks, kus oma unistusi täita. Foto: Marko Saarm

Sel sügisel alustas Viljandi kultuuriakadeemias õppimist kaheksa välistudengit. Neist kolm on vahetusüliõpilased, kes jäävad siia peatuma vaid semestriks, et jätkata õpinguid oma koduriigis, ent viis õpivad akadeemia ingliskeelsel heli- ja visuaaltehnoloogia magistriõppekaval kaks aastat.

Heli- ja visuaalkunsti magistrandid on pärit Aserbaidžaanist, Ameerika Ühendriikidest, Venemaalt, Pakistanist ja Bangladeshist. Erasmuse vahetusüliõpilased on Leedust ja Norrast ning tudeerivad tantsu, käsitööd ja metallikunsti. Akadeemia rahvusvaheliste suhete spetsialisti Krista Tamme selgituse järgi õpivad nad ülikoolis lisaks oma erialale tundma eesti keelt ja kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles